sökning


Kategori:

Handling:

Län:


Fritext:


Hem > Musikmarknad > Övrigt > Visa annons

Vill du spela på Getaway Rock 2011?!

Inlagd:2010-12-14 av Carolina Vikeswed Plats: Gävleborg/Gävle
Kategori: Övrigt bytes Pris: 0
Antal visningar: 1671 Telefon:


Vill du spela på Getaway Rock 2011?! stor bildVill du spela på Getaway Rock 2011?! liten bild


Hejsan! Eftersom vi vill ha mycket band att ta ut tävlande bland så vill vi göra en extra insatts så här innan jul och påminna alla Gävleborgs läns Musiker att lämna in era bidrag till Getaway Rock Challenge. Bandens bidrag ska ju vara hos oss på Musikhuset i Gävle senast den 10 januari, så än finns tid att skicka. Men om man däremot tänkt lämna in sitt bidrag så vill vi berätta att vi har julstängt hos oss från och med den 23/12 och är åter på plats den 3/1, men under mycket begränsade tider.

Och till er som hoppas på att komma in och spela på Getaway Rock Festivalen utan att söka en plats via Getaway Rock Challenge så vill jag passa på att påminna om vad Tomas Jerberg (Festival generalen) tidigare nämnt: Detta är den enda chansen att oetablerade och osignade band kommer att få spela på festivalen. (Förutom för ett av de band som får en plats via ”Local Heroes” sms-röstning såklart!) – och festivalen ger den chansen till vårt län!

Banden kommer att synas både i lokal och nationell media, I viss mån även internationell, då banden marknadsförs som en del av Getaway Rock Festival 2011. Banden kommer inte heller spela på en ”nyuppfunnen lokal scen” - utan - står inte de lokalt uttagna banden där, så står andra mer kända/etablerade band på scenen.

Så kom igen nu Gävleborgs län! Mer bidrag vill vi ha! Vi vet att just vårt län är lite av ett Rock/Metal/Hårdrock/Punk m.m. -bälte. Make us proud!

Nedan följer ett tidigare utskick med mer ingående information om det största som hänt Gävleborgs Musik liv på måååånga år – förmodligen någonsin! ☺
Med vänlig hälsning Carolina Vikeswed, Musikhuset Gävle.

_____________________________________________________________________


Getaway Rock Challenge – Lokala Musiker på Getaway Rock 2011!
Gäller Gävleborgslän

Vi kommer arbeta hårt hela våren för att hitta det bästa Gävleborg har att erbjuda – till Getaway Rock Festival 2011! 20 tävlande band – 9 vinnande band till GRF!Så här kommer Uttagningen av de lokala banden att gå till
- Banden får veta upplägget: Skicka in en låt på en fysisk skiva, bifoga en biografi samt ett bandfoto. Skriv band och kontaktinfo. Även direkt på skivan!

- Ansökningarna skickas/lämnas in till Musikhuset. (Musikhuset, Box 144, 801 03 Gävle)

- En Jury bestående av oss i arbetsgruppen och Tomas (Getaway) och Mikael (Gasklockorna) får uppgiften att ur det förväntat massiva urvalet sålla fram 20 band som kommer att tävla om de åtråvärda spelningarna. Deadline för att lämna/skicka in sin låt är den 10 januari 2011!

- Sedan kommer 4 Showcase kvällar att hållas på Musikhuset i Gävle där 5 band får spela i 15 minuter varje spelkväll. (Ca 3 låtar, om man inte är ett ”Meshuggah-band” där en låt varar i 15 minuter.)

- Banden får en Band-Coachning med Tomas Jernberg innan sin spelnings kväll på Musikhuset Gävle.

- I juryn sitter, vid varje spelning under våren Tomas Jernberg, David Janatti som skriver för b.la. Close Up Magazine och Daniel Berg som skriver för b.la Sweden Rock Magazine.

- Varje ”uttagnings –kväll” avslutas med att juryn beslutar och presenterar vilka 2 band som har direktkvalificerat sig för en spelning på Getaway Rock Festivalen 2011!

- Som en liten ”twist” får under kvällarna också publiken rösta. Vid den 4:e och sista kvällen räknas samtliga publikröster ihop, och det band som fått flest röster (efter att de eventuellt redan uttagna banden räknats bort) erhåller den sista och nionde platsen till giget på Getaway Rock i Stora Gasklockan!


- De två band som tas ut varje kväll (Totalt 9 lokala band) får förutom ett 30 minuters gig i Stora Gasklockan under GRF 2011:

Ett 3 dagars pass till festivalen, Getaway Rock t-shirt m.m. Samt synas både i lokal och nationell media, I viss mån även internationell, då banden marknadsförs som en del av Getaway Rock Festival 2011, och banden kommer inte heller spela på en ”nyuppfunnen lokal scen” - utan - står inte de lokalt uttagna banden där, så står andra mer kända/etablerade band på scenen!
(Ex. förra året: Spazanza, Plan Three och Vader m.fl.)Tidsplan

- Januari 2011
Deadline att skicka in bidrag är den 10/1-2011
De 20 tävlande banden tas ut

- Februari 2011 – Maj 2011
4 Showcase kvällar då de lyckliga 9 banden tas ut!
Datum: 24/2, 24/3, 28/4 och 26/5.Getaway Rock Challenge -Crew är:

Mattias Bengtsson Musikhuset (ABF & Studieförbundet Vuxenskolan)
Carolina Vikeswed -”-
William Blackmon -“-

Martin Unoson Bilda

Magnus Arnar Studiefrämjandet
Andy Tuvesson -”-

Mikael Berglund Verksamhetsutvecklare Gasklockorna.

Thomas Jernberg Festivalgeneral – Getaway Rock

Dela på Facebook Delicious  Spara till Delicious Pusha Pusha annons

Bandfinder.se - Instrument & Musikutrustning - Kontakta annonsör
Kontakta
Bandfinder.se - Instrument & Musikutrustning - Tipsa vän om annons
Tipsa
Bandfinder.se - Instrument & Musikutrustning - Rapportera annons som olämplig
Rapportera
Bandfinder.se - Instrument & Musikutrustning - Ändra annons
Ändra
Bandfinder.se - Bild - Ta bort annons
Ta bort